Предстои да бъде назначена техническа експертиза
Прокуратурата разследва инцидента със загиналия пилот край Раднево. При управление на самолет М18 „Дромлер“, са нарушени правилата за движение и по непредпазливост е причинена смъртта на мъжа, съобщиха от обвинението.

По досъдебното производство са извършени множество действия по разследването за установяване на причината за катастрофата - оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са съдебномедицинска и химическа експертизи, като предстои да бъде назначена и техническа експертиза и други.

Три са основните версии за тежкия авиоинцидент със загинал край Раднево

Делото се води под надзора на прокуратурата в Стара Загора, като действията по разследването се извършват от следовател от Националната следствена служба.

Установено е, че на 26 юли селскостопански самолет М18 „Дромлер“, пилотиран от 70-годишен мъж, е извършвал по въздух обработка на оризови насаждения в района на село Землен.

БГНЕС

Летецът е имал над 30 г. стаж. Според свидетелски показания самолетът е паднал към 6:15 часа сутринта, като това е станало 5-6 минути след излитането. Пилотът е загинал на място.

Сигналът за произшествието е бил подаден на тел. 112  в 6:27 часа и на място са пристигнали полицейски екипи, както и следовател от Националната следствена служба.