Братът на починалия пилот е бил очевидец на инцидента
Селскостопански самолет е паднал в селището на село Землян и Трънково, община Раднево. Пилотът е загинал на място.

БГНЕС

Става дума за самолет, който е пръскал селскостопански посеви.

Дясното крило е откъснато, а лявото е смачкано”, каза Христо Христов, директор на Специализираното звено за разследване на авиационни събития към Министерството на транспорта.

Той отрече метеорологичните условия да са станали причина за инцидента. Самолетът е преминал годишен технически преглед през март тази година. Не се потвърждава и версията за отказ на двигателя. Малко вероятен е и сценарият за влезли птици в двигателя, каза експертът.

Загиналият пилот е бил опитен. Летял е от 1975 г. и има 12 хиляди часа във въздуха.

Самолет, борещ се с пожарите в Гърция, се разби: Загинали са двамата пилоти (ВИДЕО)

Сигналът е подаден около 6.37 часа тази сутрин.

БГНЕС

„На място колегите са установили селскостопански самолет, управляван от мъж, който, за съжаление, е загинал на място. В момента се извършва оглед. Вероятната причина за инцидента са били птици. Има очевидец, близък на загиналия, който ги е видял. Той е бил на мястото на катастрофата“, заяви старши комисар Лазар Христов.

Братът на загиналия пилот е бил очевидец на инцидента. Това съобщи окръжният прокурор Дичо Атанасов. Магистратът допълни, че свидетелят ще бъде разпитан. 

„Очакваме мястото да бъде посетено от група от Национална следствена служба - София, защото те ще извършат оглед. Те имат методика за разследване на такива въздухоплавателни произшествия“, допълни още Атанасов. Загиналият пилот е на 70 години.
БГНЕС/Павлина Дудева, БТА