/ община Стара Загора
Поради извънредната епидемична обстановка в страната и поредния пик на пандемичната вълна от COVID-19 резултатите от 38-ото издание на Националния конкурс за поезия „Веселин Ханчев” ще бъдат обявени през декември, решиха организаторите от библиотека „Родина“, Община Стара Загора и къща музей „Гео Милев“.

Гала вечерта на отличените участници ще е на 17 декември, петък. Тогава освен награждаването публиката ще чуе рецитал на отличените млади творци и ще бъде връчено „Златното яйце“. Преди това обаче своята първа премиера ще направи Преслава Виденова със стихосбирката „Постоянна експозиция”. Миналата година тя бе безапелационният фаворит на 37-мото издание на поетичния конкурс „Веселин Ханчев“. Традиционната Поетическа работилница за млади поети с журито на конкурса „Веселин Ханчев“ ще се проведе на 18 декември, събота.

Националният младежки конкурс „Веселин Ханчев“ събира млади поети в Стара Загора

95 млади дарования се бориха за „Златното яйце”. Жури на тазгодишното издание на Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” са поетите Камелия Кондова, Ина Иванова и доц. Васил Б. Видински (ВБВ).

Гост на Гала вечерта ще бъде Георги Господинов – носител на множество престижни литературни награди и член на журито от предходни издания на конкурса. Предвижда се  среща с него на същия ден.

Събитията ще се проведат при спазване на всички здравни и санитарни мерки. Организаторите си запазват правото за промени в планираните събития, предвид развитието на епидемията.
 
 
библиотека Родина