През 2011 г. изтича срокът на валидност на личните документи на 55 хиляди граждани в региона
През 2011 г. изтича срокът на валидност на личните документи на 55 хиляди граждани в региона / DarikNews.bg, архив
През 2011 г. изтича срокът на валидност на личните документи на 55 хиляди граждани в региона
36837
През 2011 г. изтича срокът на валидност на личните документи на 55 хиляди граждани в региона
  • През 2011 г. изтича срокът на валидност на личните документи на 55 хиляди граждани в региона

55 000 граждани от старозагорския регион трябва да подновят личните си документи за самоличност през 2011 година, ако не са го направили вече. Най-голям наплив на приети молби в група „Български документи за самоличност" при ОДМВР - Стара Загора е регистриран в периода от 27 до 30 декември. Тогава са подадени общо 1200 заявления за смяна на лични документи.

От административното звено припомнят, че срокът за издаване на първа лична карта на децата, навършили 14 години, е 1 месец. При закъснение се съставя акт за административно нарушение на единия от двамата родители.

Шестмесечният срок за удължаване на валидността на лични карти и свидетелствата за управление на моторни превозни средства важеше само за документите, изтичащи през 2010 година. Ако обаче валидността на документите изтича до 1 януари 2011 или друга дата от настоящата година, гратисен период няма. От група „Български документи за самоличност" - Стара Загора припомнят, че до три месеца след като международният паспорт не е валиден, той трябва да бъде върнат. В противен случай глобите са от 20 до 150 лева.

Какви са останалите изисквания, свързани с подмяната на лияните документи ще чуете в прикачения звуков файл от интервюто с инспектор Лиляна Ангелова - началник група „Български документи за самоличност" при ОДМВР - Стара Загора. Тя бе гост в студиото на Дарик Стара Загора.