Превозвачи: Казанлъчани пътуват най- евтино.
Превозвачи: Казанлъчани пътуват най- евтино. / netinfo
Билетите в автобусния транспорт от градската и междуградска мрежа в Казанлъшко са най- евтини в региона.

Това обяви пред “Дарик” Иван Кутев, председател на “Обединение Транспортен консорциум” в Казанлък.

Той каза това по повод протестите на гражданите срещу обявените от фирмите-превозвачи нови, по-високи цени на билетите в автобусния транспорт.

Според Кутев, въпреки ниските и нерентабилни за фирмите цени, те ще продължат да возят гражданите на тях, до нови преговори с общината в началото на следващата година.

Между 5 и 7 стотинки на пътникокилометър са изчислени билетите в транспорта, при почти двойно по–високи тарифи за съседните райони на Казанлък.

50 стотинки е реалната цена на билета в градския траспорт в Казанлък и 12 лева до София, каза Кутев, но на практика фирмите возели с 20% по-евтино. Това създавало затруднения за нови инвестиции и не давало възможност да се изплащат купените нови автмобили.

Близо 1 милион лева струвал нов автомобил.

Едва 8 хиляди лева дневно е средният оборот на казанлъшката автогара от продажба на билети за пътуване, при положение, че 7400 лева са нужни само за гориво за автомобилите.

Въпреки отложеното покачване цените на билетите в градския и междуградски транспорт ученици и пенсионери в общината запазват правото си на ползваните намаления от 20 и 30%.