автор
автор / netinfo
Четири разказа и криминален роман, събрани в една книга, ще бъдат представени пред старозагорска публика тази вечер. Авторът на "Престъпни мисли" Пламен Петков очаква почитателите на литературата от 18:00 часа в къща-музей „Гео Милев”.
 
Петков признава, че писането на криминален роман е трудно начинание, сюжетните нишки са много, необходимо е да се проследи израстването на героите. „Наблюдаваш прозаична сцена и ако си любител на криминалния жанр в главата ти се ражда сюжета. Така стана и с тази книга-в центъра на Русе видях нещо, от което се появи идеята как тази абсолютно прозаична ситуация да се прероди в криминален сюжет”, разказва авторът.

В три от произведенията си той използва един и същи герой-Иван Галинов, за чийто образ е използван реален прототип. Това е моят Еркюл или Филип Марлоу, признава авторът, който се е учил от големите имена  в този жанр от Агата Кристи, Реймънд Чандлър, Дж.Хадли Чейс, Павел Вежинов.
 
Млада жена е убита на рождения си ден.
Брокер остава без работа, но на следващата сутрин се събужда като богат наследник.
В центъра на Русе се леят шампанско и безалкохолни, внезапно един от празнуващите умира.
Мъж загубва живота си при инсценирана катастрофа.
Световната футболна купа е открадната, а един българин се оказва в епицентъра на събитията. Дали  ще бъдат заловени крадците, зависи от неговата находчивост, хладен ум и смелост.

 
Целта ми е така да завладея вниманието на читателите, че да не могат да откъснат очи, докато не стигнат края, добавя авторът на „Престъпни мисли”.
 
Пламен Петков е роден в град Русе през 1978 г. Завършил е немска гимназия и след това Информатика в РУ „Ангел Кънчев“.