Празнични пакети ще зарадват над 100 семейства в нужда
Празнични пакети ще зарадват над 100 семейства в нужда / HolidayHeroes.bg
Празнични пакети ще зарадват над 100 семейства в нужда
71860
Празнични пакети ще зарадват над 100 семейства в нужда
  • Празнични пакети ще зарадват над 100 семейства в нужда

Теди Кацарова, Диляна Попова, Калин Врачански, Рут Колева, Катерина Евро и Сашо Кадиев-всички тези имена на известни българи са обединени около една благотворителна кауза и са станали нейни посланици.

Holiday Heroes е кампания, която няма своите български корени, но помага на социално слаби наши семейства. Идеята за създаването й е на Майкъл Струмейни, а стартът е поставен преди две години. Той вижда нищетата у нас и решава да помогне на най-бедните. Първият път успял да направи пакети за 1000 семейства. Оттогава досега нуждаещите се получават помощи за Великден и Коледа.

Над 100 социално слаби семейства от Стара Загора ще получат утре своите хранителни пакети от доброволци. Част от домакинствата в неравностойно положение са откривани чрез сигнали, подавани от техни близки и познати или във фб.Целта на участниците и доброволците в благотворителната кампания е да зарадват 5 000 семейства в нужда за Великден в цялата страна.

За акцията, която се провежда в навечерието на Възкресение Христово, разказва един от доброволците Антон Николов. Интервюто с него чуйте в прикачения файл.