Повторно броят бюлетините за общински съветници в Казанлък
Повторно броят бюлетините за общински съветници в Казанлък / netinfo
Административният съд в Стара Загора назначи повторно преброяване на бюлетините от частичните избори за общински съветници в Казанлък, които се проведоха през юни.Административното дело бе образувано в съда по жалбата на коалиция “СДС – Новото време и ССД”. Най-общо мотива за исканото касиране на изборите в Казанлък са сериозни процедурни нарушения, които са опорочили изборния процес

Според адвоката на жалбоподателите Димчо Диманов жалбата на коалицията е основателна, защото по думите му в протоколите са отразени неверни данни относно броя на бюлетините, пликовете, както и че неправилно е използван критерия за това кои бюлетини са валидни и кои не.

Съдът назначи съдебно-техническа експертиза за повторно преброяване на бюлетините. То трябва да се извърши в сградата на Община Казанлък в присъствието на страните, и с участието на представител на общинската администрация. Съдът назначи и 3 вещи лица. Техните задачи са да изяснят какъв е броят на гласувалите според подписите в избирателните списъци, броят използвани и неизползвани пликове, както и какъв е общият брой на интегралните бюлетини и тези, които са описани като действителни и недействителни. Съдът откри и производство за оспорване на изборните книжа. Следващото, второ заседание по административното дело, бе насрочено за 21август.