помощ
помощ / община Стара Загора
Като успешна отчитат кампанията в помощ на пострадалите заради кризата с коронавируса и извънредното положение, от Сдружение „Брат за брата“.

Акцията беше насочена към старозагорци, които заради ситуацията останаха без работа, бяха съкратени или излезли в неплатен отпуск.

Около 16 хиляди лева са изхарчени от постъпилите в дарителската сметка над 47 хиляди лева.  С парите са закупени хранителни продукти, които бяха доставени на 100 семейства или 350 нуждаещи се старозагорци ежеседмично.

Десетки са фирмите от града, които подкрепиха кампанията с хранителни продукти и дезинфектанти. От „Брат за брата“ изразиха благодарност и към Спортен клуб по риболов, който осигурил транспортрането на продуктите, на БЧК, които също се включиха с дарение на хранителни продукти, на директора на „Социално подпомагане“ Павлина Делчева, която оказала помощ при установяване достоверността на нуждаещите се, на община Стара Загора, на малчуганите от детска градина „Светулка“, които дарили полагащите им се хранителни продукти.

От сдружението уверяват, че водят стриктно счетоводство и са готови да предоставят данните на всеки, който се интересува, а окончателната информация от кампанията ще бъде публикувани на страницата им в социалната мрежа.

С остатъка от над 31 хиляди лева, постъпили по дарителската сметка в кампанията, от сдружението възнамеряват да подпомогнат нуждаещи се старозагорци при евентуална втора вълна на коронавирус до Коледа. Ако това не се случи, средствата ще бъдат разпределени между няколко деца, които се нуждаят от финансова помощ заради здравословен проблем.

Около 50 са членуващите в СНЦ „Брат за брата“, на възраст между 20 и 38 години.