Повдигнаха обвинение срещу задържания за блудство
Повдигнаха обвинение срещу задържания за блудство / netinfo

Срещу задържания за блудство с малолетни момчета мъж от Стара Загора – който е бил кандидат за общински съветник от партия “Атака” вече е повдигнато обвинение, научи Дарик радио.

Прокурор от Окръжна прокуратура е удължил задържането му на 72 часа, след като първоначално мъжът бе задържан от полицията вчера за срок от 24 часа.

Срещу Станимир Д. е повдигнато обвинение по член 149 ,алинея 5 във връзка с алинея 1-но от Наказателния кодекс – за блудство с две или повече малолетни лица.

Първоначално материалите по образуваното досъдебно производство са били докладвани в Районна прокуратура - Стара Загора, но понеже става дума за тежко деяние случаят е прехвърлен на Окръжната прокуратура в Стара Загора.

Пред Дарик радио областният координатор на "Атака" Михаил Михайлов заяви, че случаят се политизира и че не бива да се правят изводи преди да има доказана вина в съда.

Възможно било да става дума и за постановка спрямо членуващия в партия “Атака” старозагорец като се имат предвид резултатите от изминалите местни избори и растящото народно доверие към "Атака", коментира още Михайлов.

Всеки може да даде 10-15 лева на някое ромче, за да каже, че има срещу него извършено престъпление, каза Михайлов.

Както вече ви съобщихме, 43-годишният мъж бе задържан, след като майка на момче се жалва в полицията, че мъж с прозвище Сисо извършвал блудствени действия със сина и и други момчета.