нова учебна година
нова учебна година / Dariknews
Първият училищен звънец в СУ “Железник” посрещна най-малките си ученици. По стара училищна традиция, пред тях лиснаха менче с вода с пожеланието за много успехи през новата учебна година.
 

нова учебна година
Dariknews


След четирите паралелки първокласници, в обновената сграда на училището влязоха и по-големите ученици, а първия училищен звънец би кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той пожела на учениците да израстнат пълноценни личности и поздрави всички преподаватели, родители и гости.
 

нова учебна година
Dariknews


“Мили деца, бъдете мотивирани! Сили и енергия желая на вашите учители, които ще ви предадат много нови знания”, пожела майка на първокласник.

СУ “Железник” е построено през 1984 година и е най-голямото училище на Балканския полуостров. Още по време на строежа там е построено помещение, което е предвидено за кухненски блок. Останало недовършено тогава, кухненският блок създавал постоянни опасности за нараняване на учениците. За годините, в които съществува, СУ “Железник” никога не бе ремонтирано.

нова учебна година
Dariknews

Остават още малко довършителни ремонтни дейности, коментира кметът и посочи, че не са важни цифрите в проектите за обновяване на училищната инфраструктура, а че се изпълняват успешно.