Почина прокуристът на М+С Хидравлик
Почина прокуристът на М+С Хидравлик / netinfo


На 48 годишна възраст днес внезапно  от живота си отиде инж. Николай Обретенов- прокурист на казанлъшката фирма " М+С Хидравлик" .
Обретенов е начело на предприятието вече 6-та година.


Той е кореняк-казанлъчанин. Завършва прочутата Природо- математическа гимназия в града със сребърен медал. Възпитаник на Техническия университет в София, специалност машинен инженер. Последователно работи в НИТИ-Казанлък и "Капрони"-АД.


В "М+С Хидравлик" започва през 1994 година като конструктор на хидромотори. Последователно е зам. директор по контролната дейност, анализите и връзките с инвеститори, директор "Техническо развитие", по-късно е търговски пълномощник и от 2007-ма година е прокурист на фирмата.
Инж. Обретенов оставя сирачета две деца- момче на 8 и момиче на 14 години.
Сбогуването с него е утре- 8-ми март, от 12 часа в ритуалната зала на Гробищния парк в Казанлък. Погребението е час по-късно .

По повод внезапната кончина на инж. Николай Обретенов, прокурист на "М + С Хидравлик" АД, кметът на Казанлък Галина Стоянова изпрати съболезнователен адрес до опечаленото семейство и до колектива на ръководената от Николай Обретенов фирма. В съболезнователното писмо на кмета се казва, че "завинаги ни напусна, оставяйки тъга и печал в душите изключителен професионалист, високоотговорен ръководител, непрежалим родственик и скъп приятел. Благодарение на съпричастността на инж. Обретенов към проблемите на града, на изявеното партньорство и ползотворно взаимодействие с Община Казанлък бяха осъществени редица инициативи с обществено значение. "