Петима задържани за кражба на грозде
Петима задържани за кражба на грозде / sxc.hu

Двама извършители на серия от кражби са задържани от служители на РУ „Полиция" - Гълъбово. В рамките на няколко дни те успели да разбият един кафе-автомат и да оберат оборота на няколко магазина за домашни потреби и железария. Но при проведеното разследване, местните криминалисти бързо влезли в дирите на апашите. Оказало се, че това са двама харманлии - съответно на 22 и 28 години.

Още петима крадци са задържани, този път за кражба на грозде. В края на миналата седмица, в района между селата Братя Даскалови и Горно Белево, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Опел". Возилото било управлявано от 28-годишен чирпанлия, а до него пътувал друг мъж на 33 години от Хисаря. В багажното отделение и на задните седалки полицаите открили седем чувала с грозде. Общото им тегло било 294 килограма. Установено е, че гроздето е откраднато от лозов масив наблизо.

Малко по-рано в Районното управление в Чирпан бил получен сигнал за наличие на съмнителни лица в местността „Челабия" край село Верен. Пристигналите на мястото полицейски служители спипали трима мъже с микробус „Мерцедес". Возилото било натоварено с 808 килограма от гроздовата реколта на частна фирма. Нарушителите са задържани в ареста. Единият е по-млад на 25 години от съседното село Черна гора. Другите двама са на 53 и 56 години.

Действията на униформените са част от предприетите мерки по опазване на селскостопанската продукция.