Отвориха ценовите оферти по проекта за ремонт на Дома на инвалида
Отвориха ценовите оферти по проекта за ремонт на Дома на инвалида / DarikNews.bg, Невена Божкилова

 

От седемте фирми, които са подали документи за участие в процедурата, до отварянето на ценовите предложения за ремонт на Дома на инвалида, бяха допуснати три фирми.

"Монолит" АД - Хасково даде най-ниска цена - 450 931.93 лева с ДДС, което е с повече от 40 000 лева по-малко в сравнение с другите две фирми. "ПСГ" АД - София обявиха цена от 493 485.77 лева, а „Загора" ЕАД - Стара Загора 495 832.22 лева.

"ПСГ" АД - София и „Загора" ЕАД - Стара Загора дават 60-дневен срок за изпълнение на ремонта. Гаранционният срок, който предлагат и двете фирми е 144 месеца. "Монолит" АД - Хасково предлага 18 дни повече време за изпълнение на проекта, съответно 78 дни. Гаранционният срок е по-кратък - 120 дни.

До няколко дни предстои да бъде обявена фирмата победител в конкурса, разясниха от комисията по избор на оферта по проект "Дом за възрастни с физически увреждания с отделение за рехабилитация, гр. Стара Загора - I част - подмяна на дограма".

Обектът се финансира по Проект „Красива България" за 528 785 лв. Община Стара Загора участва с финансов принос от 128 812 лева.

Сумата от половин милон лева е за подмяна на дограмата по фасадата на сградата, входните врати на стаите на домуващите, вратите на санитарните помещения, довършване на оповестителната инсталация, боядисване на част от коридорите.