Отложиха делото за грабежа в “Пещострой”
Отложиха делото за грабежа в “Пещострой” / Дарик Ст.Загора

Пламен Йовчев Стайков, Милен Божидаров Стойчев, Тодор Славов Кормев са обвинени по чл.199, ал.2, т.3 от Наказателния кодекс за грабеж в особено голям размер, като за това могат да получат доживотен затвор без право на замяна. Тримата са с мярка за неотклонение "задържане под стража" от месец март.

Днес в съдебната зала обвиняемият Милен Стойчев се отказа от двамата си защитници от досъдебното производство. Той представи документ, че е упълномощил адвокатите Стефан Петров и Иван Михайлов-защитници на останалите двама подсъдими. Председателят на съдебния състав Тоньо Тонев разясни на Стойчев, че адвокатите не могат да го представляват, защото той е дал противоречиви показания в досъдебното производство като е направил самопризнания. За следващото съдебно заседание Милен Стойчев трябва да се яви в съда с упълномощен защитник. В противен случай съдът ще му назначи служебен.

Заседанието ще се проведе на 3, 4 и 5 ноември.

В началото на февруари тримата нападнаха семейството на главната счетоводителка на "Пещострой" Каля Петрова. След като малтретирали нея и съпруга й извършителите взели ключовете от офиса на фирмата и задигнали 763 000 евро, 33 000 лева, 42 000 долара и ценни бижута.

Тримата подсъдими бяха заловени на 26 февруари.