Отличиха мениджър за социални услуги
Отличиха мениджър за социални услуги / Светла Тенева
Има шанс да бъде увеличена индивидуалната издръжка на живеещите в социални домове хора. Това стана ясно по време на работна среща в социалното министерство.

Там съвместно с представители на министерството и с директори на социални домове е обсъждан бюджетът за този вид социални заведения за следващата година.
Ако се увеличи издръжката от догодина, това ще зарадва и живеещите в дома за възрастни хора с физически увреждания в Стара Загора, които са над 200.

За тях полага грижи персонал от 84 души, който не е достатъчен, но въпреки това успява да осигури добър живот и качествени социални услуги на живеещите там, казва директорът на дома д-р Диана Влашка.

Домът за възрастни хора с физически увреждания в Стара Загора се финансира от републиканския бюджет, но общината също помага със средства. Само през миналата година старозагорската община е отпуснала над 250 хиляди лева за основен ремонт на огромната сграда, в която живеят хора колкото едно село.

Винаги има какво още да се желае, убедена е директорката на Дома за възрастни хора с физически увреждания.

След вълнуващо официално тържество, проведено в Централен военен клуб - София през миналата седмица директорът на Дома за възрастни хора с физически увреждания д-р Диана Влашка притежава първия национален приз  “Мениджър социални услуги – 2006 г."

С грамота за най-добър мениждър се сдобиха и още шестима директори на социални домове от цялата страна, както и трима представители на социалното министерство.

Инициативата е на фондация "Човешки ресурси и евроинтеграция" и списание "Човешки ресурси".