среща
среща / областна администрация
В Стара Загора бе обсъден проект на Национална стратегия за противодействие на дискриминацията
Плакет за цялостен принос в осигуряването на достъпна архитектурна среда получи Община Стара Загора. Призът е в резултат на обследване на различни обекти от Комисията за защита от дискриминация в безсрочната кампания „Достъпна България“.
 

плакет
община Стара Загора


Плакет на КЗД за осигуряване на достъпна архитектурна среда за хора в неравностойно положение в сградата на Областна администрация и за добра работа в посока на противодействие на дискриминацията във всичките й форми, получи и областният управител Гергана Микова.

плакет
областна администрация

 
Ана Джумалиева, председател на Комисията, връчи сертификати за изградена достъпна архитектурна среда за хора с увреждания на  образователни и културни институти в Стара Загора: Регионален исторически музей, Музей на религиите, Музей „Градски бит“, Музей “Неолитни жилища“ и Държавна опера Стара Загора. Бяха отличени още Девето основно училище „Веселин Ханчев“, Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, 11 основно училище „Николай Лилиев“, ППМГ „Гео Милев“, Средно училище „Иван Вазов“.Общинската спортна зала „Иван Вазов“ и общинският Културен център „Стара Загора“ също получиха сертификати. Наградените ще получат и специални стикери за отличени обекти от Комисията.
 

плакет
община Стара Загора


В областна администрация се проведе среща, на която бе представен проект за Национална стратегия за противодействие на дискриминацията – дискриминация на пазара на труда. Той е разработен съвместно с Министерството на труда и социалната политика, финансиран по програма „Развитие на човешките ресурси, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. 

среща
областна администрация

 
Целите на проекта са вързани с осигуряване на равни права, равни възможности и  недискриминация на всички български граждани за пълноправно участие в пазара на труда. Ще бъде създаден и Национален междуинституционален механизъм за противодействие на дискриминацията на пазара на труда.