/ Община Стара Загора
В западната зала на Художествена галерия Стара Загора ще бъде представена изложбата Веселин Куртев – живопис и рисунки.  В експозицията са включени 34 творби, създадени през последните три години.
 
Снимат филм в Музея на религиите

Творчеството на Веселин Куртев
е представяно в десетки самостоятелни и колективни изложби в България, САЩ, Чехия, Гърция, Холандия, Белгия, Германия и др.Произведенията от автора са собственост на много галерии и частни колекции в България, Германия, Франция, САЩ, Малта, Гърция, Белгия, Холандия, Швейцария, Турция и др.
 
Изложбата ще бъде открита на 26 юни от 18:00 часа. Веселин Куртев е роден през 1959 г. През 1978 г. завършва Художествената гимназия в Казанлък, а през 1985 г. специалност „Живопис“ във Факултет по изобразително изкуство към Великотърновския университет.
 
Изложба „Голо женско тяло“ представят в Стара Загора

От 1985 до 1989 година е член на дружеството на художниците в Стара Загора, а от 1990 е член на на дружеството на художниците в Пловдив. От 1992 е член на СБХ. От 1989 до 2002 г. Веселин Куртев работи в Националното училище за сценография в Пловдив.
 
През 2002 г. се премества в САЩ, където през 2006 г. открива Художествената галерия Алфа в Ню Брънсуик, Ню Джърси. Тук той продължава да помага за популяризирането на млади художници, като им помага да получат признание в своята общност и в чужбина.