/ Община Стара Загора
"Музеят на религиите" в Стара Загора става снимачна площадка на танцов филм. Място в него намират 12 различни културно-исторически и природни места в България, сред които Пловдив, Проходна пещера, Слънчев бряг и цели да вдъхнови публиката да обича пространствата, които обитава.

Изложба „Голо женско тяло“ представят в Стара Загора

Снимките в Стара Загора са днес от 13:00 часа.

„Поглед от ръба“ е колаборация между български и американски екип с режисьор-хореографите Коста Каракашян и Стефани Ханджийска,четирима български танцьори Васил Зелямов, Гергана Илиева, Цвета Дойчева, Петър Грудов и двама американски артисти - операторът и монтажист Кевин Чиу и композитора Джулиън Лайтнър.

Ново издание представя наследството на Стара Загора

Кога човешкото тяло е в хармония с тези места и кога изолацията или преекспонирането на една среда могат да предизвикат разруха? В търсене на отговорите на тези въпроси филмът изследва пространствения диалог между човек и заобикалящата го среда чрез съвременен танц.

Филмът се реализира  с подкрепата на Национален фонд “Култура”, Дерида Денс Център и е част от програмата на "Пловдив 2019 – Европейска столица на културата". След заснемането лентата ще бъде представена в София и Пловдив, както и изпратен в международни фестивали.