Организират на Аязмото първия ученически арт фестивал
Организират на Аязмото първия ученически арт фестивал / Дарик

Първият фестивал на ученическите изкуства ще се проведе утре в Стара Загора. Носи името „Светът е вдъхновение" и е финансиран по международния ученически проект към Британски Съвет "Connecting classrooms" и осъществен с подкрепата на Майкрософт, България.

Сдружение за съвременно изкуство и култура „Различният поглед" е един от основните партньори.

По време на фестивала, който ще се проведе до Залата на Смеха на Аязмото между 10 и 22 часа, ще има работилници за бижута, боди арт, изложба на рисунки и фотографии, както и забавни групови игри като скачане с чували, дърпане на въже, лов на съкровища.

Ще участват пет старозагорски гимназии - ГПЧЕ „Ромен Ролан", СОУ „Максим Горски", СОУ „Христо Ботев", ПМГ:Гео Милев", Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Лубор Байер" и Търговска Гимназия „Княз Симеон Търновски". Освен Сдружени „Различният поглед", партньори на събитието са и Община Стара Загора и Сдружение „Глоу".

ССИК „Различният поглед" подкрепя младежите в организирането на фестивала му с идейни и логистични решения, с контакти с предоставящите материали за арт работилници и графити, човешки ресурс за провеждане на арт работилници и боди арт, медийна подкрепа, както и технически и друг вид инвентар, като например екран и проектор за вечерната външна филмова прожекция, както и озвучителна техника.

При лошо време фестивалът ще се проведе в Младежкия дом.