Организират конни надбягвания в село Михайлово
Организират конни надбягвания в село Михайлово / Sofia Photo Agency, архив

Надбягвания с коне ще се проведат на Тодоровден - 8 март, в старозагорското село Михайлово. Инициативата е на група млади мъже, като тяхната амбиция е събитието да се превърне в традиция. Организатори на проявата са кметството на Михайлово, Народно читалище „Пробуда-1921" и пенсионерското дружество.

Атрактивният празник ще бъде открит в 10.00 часа. Всички желаещи да се включат в гонките, които ще стартират час по-късно, ще получат специална фланелка със състезателен номер. Задачата на четириногите ще бъде да прекосят в галоп близо километровата отсечка в местността „Корийката", над селото. Парична награда ще получат първите трима най-бързи ездачи.

В 12.30 часа ще бъде дадено началото на силовото теглене, когато в рамките на 2 минути всеки от участниците ще трябва да покаже на какво е способен. За награда победителят в тази категория ще отнесе със себе си цяло агне, а неговият кон - 200 кг ечемик.

До момента участие са заявили петима млади мъже, организаторите очакват към тях да се присъедини и някоя дама. По всяка вероятност в конската надпревара ще се включат и четириноги и техните ездачи от съседните села Ловец, Малко Тръново, Арнаутито и др.