Организират конкурс за рисунка „140 години от Освобождението на България и саможертвата на жителите на Стара Загора“

/ netinfo
Организират конкурс за рисунка „140 години от освобождението на България и саможертвата на жителите на Стара Загора“. Инициативен комитет, състоящ се от изявени учени, преподаватели, общественици и бизнесмени от Стара Загора организира провеждането на Конкурс за детска рисунка на тема: „140 години от освобождението на България и саможертвата на жителите на Стара Загора“.

В конкурса могат да участват деца от детските градини, ученици от 1-ви до 7-ми клас от образователните институции на Община Стара Загора. Цел на конкурса е децата и учениците да изразят своите чувства и вълнения по повод 140 години от освобождението на България и саможертвата на старозагорските патриоти.

Творбите ще бъдат оценявани от специално жури с председател, професор Марин Добрев, директор на Художествена галерия, Стара Загора. Най-добрите рисунки ще бъдат включени във филателен блок и ще бъдат изложени в чужбина. Всеки автор може да предложи до 2 рисунки; няма ограничения при техниката на рисуване, както и за размера.

Участниците в конкурса ще бъдат разделени в следните възрастови групи: първа група – деца от детските градини; втора група – ученици от 1-4-ти клас; трета категория – ученици от 5-ти до 7-ми клас. Рисунките се представят в Художествена галерия, Стара Загора в срок до 26 февруари. Отличените ще получат награди-плакети.