Организират конкурс за директор на Историческия музей
Организират конкурс за директор на Историческия музей / DarikNews.bg, архив

Община Стара Загора организира конкурс за директор на Регионалния исторически музей в града. Кандидатите трябва да имат висше образование, степен магистър в някоя от следните специалности - История и археология" или Социология, антропология и науки за културата". Необходимо е да притежават и поне 5 години професионален опит в съответното професионално направление.

Сред изискванията са още притежаване на управленска компетенция, която да включва способност за формиране на цели, пътища за тяхното постигане и очаквани резултати и мениджърски умения, притежаване на организационна компетентност, способност за планиране и организиране на дейността и осигуряване на приоритетни задачи, разработване на алтернативни решения и подбор на оптималното от тях, познаване на националното законодателство за опазване на културните ценности и музейното дело, както и международните договори в тази област.

Желаещите да участват в конкурса трябва да подадат необходимите документи в община Стара Загора в срок от един месец от публикуване на съобщението за конкурса. След изтичането му от общината ще уведомят писмено допуснатите до конкурса кандидати за датата на провеждането му.

В момента постът се заема от Светла Димитрова. Тя спечели проведения на 5 юли 2010 конкурс като тогава за мястото се състезаваха общо трима кандидати - ст.н.с. д-р Светла Димитрова, завеждащ отдел "Най-нова история"; н.с. Петър Калчев, завеждащ отдел Праистория и Ваня Ценкова, завеждащ отдел "История на България ХV-ХIХ в.".