/ netinfo
Повече от една година продължиха обсъжданията за възможностите за културен обмен и сътрудничество между ръководството на Държавна опера-Стара Загора и турския град Одрин.

В подкрепа на преговорите от изключително голямо значение е оказаното съдействие на генералния консул на Република България в Одрин Васил Вълчев и неговия екип.

Заявеният интерес и  желание и на двете страни бе финализиран с подписването на договор за първото гостуване на театъра на 25 април с постановката на операта „Мадам Бътерфлай“ от Пучини на сцената на Тракийския университет в Одрин.

Договорът бе подписан от директора на Държавна опера-Стара Загора Огнян Драганов и председателя на Търговско-промишлената палата в Одрин Реджеп Зъпкънкурт в присъствието на Васил Вълчев - генерален консул на Република България в Одрин, Р. Турция, Радослава Кафеджийска - консул в Генералното консулство на Р. България в Одрин, Елиф Гюлюзярдъмчъ - департамент Европейско сътрудничество на ОТПП, Елмаз Аслан - председател на дружеството на жените-предприемачи към ОТПП, Красимир Червилов – заместник директор на Държавна опера-Стара Загора. На официалната среща присъства и председателят на Търговско-промишлената палата-Стара Загора Олег Стоилов.