Операта да стане част от голямото европейско семейство
Операта да стане част от голямото европейско семейство / Областна администрация

Държавна опера Стара Загора да стане част от голямото европейско семейство като пълноправен член на организацията „Опера Европа". Това е една от целите, които си поставя новият директор на културната институция Огнян Драганов. Така нашите артисти ще могат да обменят идеи и да поддържат по-задълбочени контакти с колегите си от цяла Европа, убеден е той. Друга идея на новия директор е да бъде открита авангардна оперна сцена в Кукления театър, а куклените актьори да гостуват със свои постановки на голямата сцена на операта. Новият директор възнамерява да привлече младите хора и учениците на оперните постановки като бъде осигурен безплатен транспорт до Стара Загора и обратно.

Своите идеи за реформи в оглавената наскоро от него културна институция Огнян Драганов представи пред областния управител Георги Ранов зам.-областният управител Мариана Кръстева. Те подкрепиха намерението на директора да създаде борд на Операта, в който на доброволни начала да влязат изявени творчески личности и представители на Общината и на Областна администрация.

Инж. Ранов се ангажира да проведе в близко време среща с директорите на трите най-големи културни институции в областта - Операта, Кукления театър и Драматичния театър, за да обсъдят заедно възможностите за съвместна работа. Областният управител ще проведе разговори и с кметовете на общини в посока осигуряване на безплатен общински транспорт за деца и ученици при посещения на представления.