Операция Таен клиент даде резултати
Операция Таен клиент даде резултати / netinfo
Операция “Таен клиент” излови недобросъвестни служители в Центъра за услуги и информация в Община Стара Загора.

Акцията обаче е установила, че работещите са компетентни и като цяло се справят със задълженията си. В Центъра се трудят 15 души, а тяхната работа е била наблюдаван от чужди тайни клиенти. Те са от Пловдив, а операцията започна в края на миналата година, припомни секретарят на Община Стара Загора Николина Горова.

Девет са работните места в центъра, като най-натоварено е за служителите от “Гражданско състояние”. Само за миналата година те са извършили над 12 хиляди услуги. В сектор „Строителство” повече от половината преписки се бавят заради липса на нужните документи, които гражданите трябва да приложат, отчитат от Общината.

Проверката “Таен клиент” са преминали и служителите от седемте Административни бюра. Гражданите не познават видовете услуги, които се предлагат в бюрата, е констатирала проверката. „Ще популяризираме дейността си по-широко” , обеща началник сектор „Административни бюра” Елка Бонева.

За изминалата година приходите в общинския бюджет от услугите в Административните бюра, са близо 700 хил. лева.

От началото на годината Община Стара Загора въвежда интегрирана информационна система, съобщи началник-отдел ”Административно-информационно и електронно обслужване”Евгений Желязков. Той обеща, че в началото на лятото гражданите ще могат да проверяват движението на преписките си в Община Стара Загора и чрез електронния сайт.