Над 100 внуци радват британка, на която казали, че вероятно няма да има деца
Над 100 внуци радват британка, на която казали, че вероятно няма да има деца / Thinkstock/Getty Images
Дигитален фотоалбум, в който подрастващите да представят своето незабравимо детство, както и това на своите родители, баби и дядовци, е условието за участие в конкурс.

Онлайн предизвикателството под мотото „Детството на моята фамилия“ е по повод Международния ден на детето и 90-годишнина от организираното честване на 1 юни в Стара Загора.

Участниците трябва да изпратят по три снимки /дигитални или сканирани/ или колаж от няколко снимки. На първата трябва да е запечатан момент от детството на баби и дядовци, на втората-родителите като деца, а на третата- от детството на участниците. Необходимо е да се добави и кратко описание от 5 изречения.

Материалите в конкурса могат да се изпращат на ulturastarazagora@gmail.com, придружени с трите имена, възрастта на участника и телефон за обратна връзка. Предложенията ще бъдат публикувани на фейсбук страницата  „Култура и туризъм“ към Община Стара Загора“. Най-оригиналните ще бъдат отличени, а всички участници ще получат грамоти.

Срокът за изпращане на фотоалбума е до 16:00 часа на 27 май, а имената на наградените ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на отдел „Култура и туризъм“ и на сайта на Община Стара Загора на 1 юни.

Организатори на конкурса са Община Стара Загора и Народно читалище "Родина 1860".