Общинските съветници от БСП не подкрепят бюджета
Общинските съветници от БСП не подкрепят бюджета / Dariknews.bg

Групата общински съветници от БСП няма да подкрепи Бюджет 2010 на община Стара Загора. Това каза председателят на местната структура на партията доцент Бойчо Биволарски. Той отчете, че тазгодишният бюджет е по-предпазлив от миналогодишния, но има неща, с които от БСП не са съгласни.

"Стартира продажбата на общински жилища, но не се купуват нови, а над 3000 човека чакат. Общината има нужда от нови жилища", каза Биволарски. Той допълни, че в Бюджет 2010 за селата са заделени само 270 хиляди лева.
"Кметът професор Светлин Танчев обеща да се обърне внимание на крайните квартали на Стара Загора и на селата, но това не се случи".

Вече две години местната власт говори за проекти. Миналата година са изработени 8 проекта, за които са платени 700 хиляди лева. От тях обаче ще бъде реализиран само един. Това е ремонтът на Детска градина №8, за който са предвидени 650 хиляди лева, но те не са достатъчни, заяви общинският съветник инженер Георги Георгив.

Той коментира още, че проблем в града си остава състоянието на зелените площи.
"Залагат се пари за излишни неща като например кръгово движение на Ремиза и светофар на главния път за Нова Загора, излишно се наливат средства", каза Георгиев.

Бюджетът за 2010 година ще бъде гласуван утре по време на заседанието на Общински съвет Стара Загора.