Общината vs Биволарски
Общината vs Биволарски / netinfo
По-малко от две минути и умело завъртане на шперца бяха достатъчни, за да може комисия от Община Стара Загора да влезе в своя собственост.

Става дума за клуба на Коалиция за България на ул.”Св.Княз Борис”43.

“Изпълнявам заповед за административно изземване.В Закона за политическите партии и в Закона за общинската собственост е записано, че политически партии, които имат собственост нямат право да ползват такава”.Това каза пред журналисти директорът на Дирекция “Стопанска политика и защита на потребителите “ Невена Иванова. Тя водеше общинската комисия, придружавана от шестима униформени, но в отсъствието на сегашния наемател на клуба – областният председател на БСП и зам. председател на Общинския съвет доц. Бойчо Биволарски. Докато той провеждаше редовни лекции със своите студенти, Иванова припомни ,че първата заповед до Биволарски е от март тази година, а последната от 12 септември. Получена е на 17-ти и в 14-дневен срок г-н Биволарски е трябвало да освободи клуба.

“Това е вандалщина, недопустима за 21 век в държава, която членува в ЕС”, каза за Дарик радио Бойчо Биволарски. Според него е съществувала устна договорка с Невена Иванова за отсрочка на определеното време, в което е трябвало да бъде изнесено имуществото от клуба.”Това е мръсна провокация срещу нашата партия”, допълни той.

“ Подобно нещо да очакват представителите и на други партии и организации.Някои ще бъдат извадени от клубовете си, защото не си плащат наема”, контрира Иванова.

Спорният клуб е 47 кв. м., за които Биволарски е заплащал 52 лева месечен наем.

“ Биволрски ме заплаши със съд”, каза служителят на Общината Невена Иванова. “Ако вие разбиете вратата , ние ще се срещнем в съда. Това не е заплаха, а търсене на правата “, обясни лидерът на БСП Биволарски.