Община Казанлък първа спечели Бюджетна линия за европроектите си
Община Казанлък първа спечели Бюджетна линия за европроектите си / Община Казанлък

Община Казанлък първа кандидатства и първа получава одобрение по „Бюджетна линия за 39 общини", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.
Договорът е за 100% безвъзмездна финансова помощ на стойност 105 674,27 лева, от които 89 823,13 лв. представляват съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие и 15 851,14 лв. - съфинансиране от Националния бюджет .

Бюджетна линия «Техническа помощ за Община Казанлък» има за цел да подобри административния капацитет на общината, така че изпълнението на всички проекти по Оперативна програма «Региони в растеж» да бъде подсигурено по-ефективно.

Предвидените дейности са свързани с обновяване на системата за финансово управление и контрол, а за изпълнението на инвестиционната програма на общината ще отговарят трима души. Други шестима експерти ще са отговорни за изпълнението на работата на общината като «Междинно звено» и оценката на всички проекти, включени в Инвестиционната програма.

Старт на Бюджетна линия даде подписването на договора на 29 януари, а продължителността й е до края на програмния период.