Драматичен театър Стара Загора
Драматичен театър Стара Загора / netinfo
Държавният куклен театър и Драматичен театър „Гео Милев“ в Стара Загора, се включват във II-то издание на кампанията за популяризиране на професионалното образование в България и превенция на интелектуалната миграция на младите българи. Проектът „Учи в България, завладей света!“ е на Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кр. Сарафов“. Преподаватели и студенти от академията ще гостуват в града на 25, 26 и 27 април.

Освен с дипломните спектакли и филми на студентите от НАТФИЗ, младите жители на Стара Загора ще се срещнат с водещи преподаватели на Академията, които да ги запознаят със специалностите, условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване през учебната 2017/2018 година.

Държавен куклен театър – Ст. Загора ще бъде домакин на абсолвентите на проф. Боньо Лунгов, които ще представят „Море от фантазия“ (на 26 април) и на кандидатстудентската консултация (на 25 април).
Драматичен театър „Гео Милев“ ще домакинства на студентите на проф. д-р Ивайло Христов, които ще представят „Комедия от грешки“ (на 26 април, 19.00 ч.) и на кандидатстудентската консултация (на 27 април, 09.00 ч.).

През 2016 НАТФИЗ реализира I-то издание на проекта в 12 града на страната. Тази година освен Стара Загора, „Учи в България, завладей света!“ включва още 12 града.