Обявяват най-добрите проекти в дарителската програма „Създаваме по-добро бъдеще”
Обявяват най-добрите проекти в дарителската програма „Създаваме по-добро бъдеще” / DarikNews.bg, архив

Най-добрите проекти, участвали в дарителската програма на „Загорка" „Създаваме по-добро бъдеще", ще станат известни на официална церемония, този следобед от 16.30 часа в градината на пивоварната. За успешната и обективна реализация на програмата „Загорка" АД си сътрудничи с Обществен дарителски фонд-Стара Загора.

Двайсет организации подадоха проекти за участие в конкурса, който тази година се реализира в област околна среда, с подкатегории опазване на водите, енергийна ефективност и рециклиране. Общата сума, която ще бъде дарена от старозагорската пивоварна е 100 000 лева.

Във второто издание на дарителската програма на „Загорка" АД право на участие имаха и юридически лица с нестопанска цел от цялата страна, като условието бе дейностите по проекта да бъдат изпълнявани на територията на Старозагорска област.
Проектите бяха оценявани от жури с представители на общинска и областна администрация, на ОДФ - Стара Загора, на РИОСВ, на независими организации като Горичка и Европейската фондация за климата. Водещи са критериите за приложимост, целева група, въздействие върху общността и оригиналност.

Миналата година „Загорка" дари 100 309 лева за 10 одобрени проекта в сферата на здравеопазването, образованието и околната среда.За дарителската програма „Създаваме по-добро бъдеще" старозагорската пивоварна получи множество награди. Тя беше представена и като добра практика на кръгла маса в Европейския парламент.