първа копка
първа копка / DarikNews.bg
С първа копка поставиха началото на ремонтните дейности по реконструкцията на Руския пазар в Стара Загора.

Новата визия на търговския обект и разширението на ул. „Капитан Петко Войвода“ ще стане възможна с финансиране от „Фонд за устойчиви градове“ за 7 млн лева.

3 630 000 лв без ДДС е общата стойност на проекта за изграждане на Руския пазар, а изпълнител на дейностите е „Валком“ ЕОД-фирмата, която ремонтира СУ „Железник“. Срокът за изграждане е 270 календарни дни.

„Това пространство имаше нужда от обновяване, надявам се следващата есен да открием новия и модерен пазар“, посочи кметът Живко Тодоров и пожела успех на строителната фирма.

Предстои да бъде изграден покрит пазар със 115 щанда, на разгъната застроена площ до 2000 кв. м, с иновативна визия, енергоефективни материали, модерна вентилация и климатизация.

Предвидената търговска площ е с възможност за обособяване на зони с различна тематичност на предлаганите стоки и изделия. Обособено е прилежащо площадно пространство с декоративна настилка, паркинги за посетителите и за зареждане за около 100 автомобила, пейки, перголи, фонтани, водни ефекти, художествени елементи, осветителни тела.

Предвиждат се богато озеленени площи с дървесни видове, храстова растителност и цветни партери.

Ръководител на проекта е секретарят на община Делян Иванов.

Проектирана е четирилентова улица „Кап. Петко войвода“ с тротоари, в обхват от кръговото кръстовище при бул. „Цар Симеон Велики“ до пресечката с бул. „Славянски“, където ще бъде изградено ново кръгово кръстовище.