Руски пазар
Руски пазар / община Стара Загора
Търговците от “Руския пазар“ възобновиха дейността си след като обектите им бяха преместени в района на бившето обръщало в кв. „Казански“ ( на 25 метра южно от традиционното местоположение).

Причината за пребазирането е предстоящия ремонт на пазара. Проектът предвижда той да започне до края на месец септември.
 
135 търговски щанда ще бъдат изградени на „Руския пазар“с разгъната застроена площ до 2000 кв. м.
 
Новата визия на покритата търговска територия ще бъде постигната с енергоефективни материали, модерна вентилация и климатизация, ще има зони с различна тематичност на предлаганите стоки и изделия.
 
Обособено е площадно пространство с декоративна настилка, паркинги за посетителите и за зареждане за около 100 автомобила, пейки, перголи, фонтани, водни ефекти, художествени елементи, осветителни тела. Предвиждат се богато озеленени площи с дървесни видове, храстова растителност и цветни партери, за да се превърне тази част на града във вторичен градски център.
 
Проектирана е четирилентова улица „Кап. Петко войвода“ с тротоари, в обхват от кръговото кръстовище при бул. „Цар Симеон Велики“ до пресечката с бул. „Славянски“, където ще бъде изградено ново кръгово кръстовище.
 
Финансирането на проекта е от „Фонд за устойчиви градове“.