Областният съвет на БСП подкрепя правителството, депутатите и Станишев
Областният съвет на БСП подкрепя правителството, депутатите и Станишев / DarikNews.bg, архив

Областният съвет на БСП - Стара Загора изрази категоричната си подкрепа на правителството на Пламен Орешарски, парламентарната група на „Коалиция за България" и на председателя на партията Сергей Станишев. Позицията бе приета на заседание на ОблС на БСП, което се проведе в Николаево.

За първите 100 дни от своето управление кабинетът успешно изпълнява заложените мерки в програмата и плана за действие,което автоматично дава положителна оценка на работата му, смятат социалистите. Според тях е постигнат сериозен напредък в три групи неотложни стабилизационни мерки-за гражданите, бизнеса и държавата.

Приет бе социален пакет от спасителни мерки за най-силно засегнатите от финансовата криза граждани; предприети се действия за улесняване и подобряване процеса на работа на различни отрасли от бизнеса в България, които изпитваха най-силна необходимост от подобна подкрепа от страна на държавата; поставиха се нови и подобрени методи на работа, които осигуряват прозрачност и отчетливост на всяко действие на правителството, е записано в позицията на Областния съвет на БСП в Стара Загора.