/ netinfo
Областният съвет на БСП-Стара Загора даде висока оценка на проекта “Визия за България” на свое заседание. Областните социалисти считат, че документът е хоризонт за развитието на България, чрез който обръщайки се към народа се обединява националната енергия за стратегическите приоритети: демографска криза и семейство, държава и гражданско общество и икономическо развитие.

Драгомир Стойнев: Държавата се намира в организационна трагедия

Форумът подкрепи секторните политики в разработения проект на Визията, като алтернатива на системата и допълни с предложенията, гласувани на конференциите и общите събрания на БСП в област Стара Загора в сферите: енергетика, здравеопазване, образование, икономическо развитие на България, местна власт, социална политика, земеделие, наука, култура, избори, държавно управление и администрация, сигурност и отбрана, външна политика. Предложенията са изпратени за разглеждане от предстоящото заседание на Конгреса на БСП.

На заседанието социалистите гласуваха работна програма за изборите за Европарламента, предложена от председателя Румяна Динева. “С това стартираме подготовката на БСП за участие в изборите през май 2019 г.

Подготовката за изборите обсъждат на конференция местните социалисти

За нас е важно да постигнем най-висок изборен резултат, който да гарантира целите на партията във всяко населено място”, каза Динева, която е и председател на Областния предизборен щаб. Нейни заместници са депутатите Драгомир Стойнев, Георги Гьоков и Донка Симеонова.

В щаба са включени председателите на общински партийни съвети, активисти, юристи, експерти от Европарламента и др. Областната програма е с конкретни действия по месеци и е изготвена, съобразно изискванията на Националния партиен съвет.

Пред областните социалисти Драгомир Стойнев представи решенията от последния национален пленум на БСП, подготовката за Конгреса на 26 януари в София, както и целите на партията през 2019 година.