документи бизнес
документи бизнес / Thinkstock/Getty Images
„Участието на моя род в редовете на „23 Пехотен Шипченски полк“ по време на войните за обединението на България. Родословно дърво“ е темата на общински конкурс, който обявяват в Казанлък. Конкурсът има за цел да провокира младите хора да проучат славното минало на своя род и семейство и да се запознаят с историите на своите предци, взели участие в освободителните борби за България; да мотивира творческото развитие на подрастващите да пресъздадат личните семейни истории в стихотворения, есета, рисунки, родословно дърво и др.  

Конкурсът е отворен за всички ученици на територията на община Казанлък и се провежда в три направления:

-Литературно творчество. В него авторите могат да участват в конкурса с разкази, есета и стихотворения, лично творчество.  Всеки автор може да участва с една творба. Творбите се изпращат в 2 ( два ) екземпляра на хартиен носител

-Изобразително изкуство – рисунка. Техниката и форматът са  без  ограничения, а всеки автор може да участва в конкурса с по една творба. 

-Родословното дърво на моето семейство . Участието на моя род в редовете на „23 ПШП“ по време на войните за обединението на България – Родословно дърво. В това направление всеки участник пресъздава по интересен и оригинален начин родословното дърво на своя род, като започне от предците си, участвали в редовете на „23 ПШП“ по време на войните за обединението на България и стигне до себе си като един съвременен и горд потомък на рода си.  Родословното дърво може да бъде изработено като макет, апликация, колаж и други техники по избор.

Участниците са разделени в три възрастови групи.

Изпратените  творби  за  конкурса  са  индивидуални  и  трябва да съдържат:трите имена на автора, възраст, точен адрес, учебно заведение, клас /училище, ЦПЛР, читалище, клуб, школа/, телефон и e-mail  за връзка. Творбите със задължителната информация за участника да бъдат изпратени  в  добре  затворен  плик.

Творбите могат да се изпращат най-късно до 10 май на адрес: Гр. Казанлък, бул. „Розова долина“ №6 Гише №2 – Деловодство, За конкурса „Участието на моя род в редовете на „23 Пехотен Шипченски полк“ по време на войните за обединението на България. Родословно дърво.“