Новото ръководство на Стара Загора полага клетва в понеделник
Новото ръководство на Стара Загора полага клетва в понеделник / DarikNews, архив

На 7 ноември - понеделник, ще положат клетва новоизбраните общински съветници, кметът на Община Стара Загора и кметовете на населени места. Първото заседание на Общински съвет за Мандат 2011-2014 започва в 9:00 часа в Зала „П.Р.Славейков" в Общината.

След Химна на Република България и музикална емблема на Стара Загора в залата ще прозвучат стихове за Стара Загора, рецитирани от малките възпитаници на Шесто основно училище „Свети Никола".

Областният управител на Старозагорска област ще открие първото заседание и ще даде думата на доайена сред новите общински съветници - Христо Бонев от ПП ГЕРБ. Той ще чете текста на клетвата, която ще произнесат новите управници:

"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от Старозагорската община и да работя за тяхното благоденствие". След това всички те ще подпишат клетвената декларация.

Деца ще поднесат на всички, произнесли клетвата и на гостите в залата китка здравец.
Първото заседание ще продължи с избор на Председател на Общинския съвет.
Поканени да присъстват на заседанието са Старозагорския Митрополит Галактион, депутати от Старозагорски избирателен район, директори на институции в Стара Загора и др.

След полагането на клетвата, досегашният Кмет на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев ще връчи в кабинета на кмета в Общината символите на властта на новия Кмет на Стара Загора Живко Тодоров - ключа на града и огърлицата на Кмета.
Проф.Танчев ще подари и Отчет на Мандат 2007-2011 и важните документи - Кредитен рейтинг на Община Стара Загора и Класацията за успеваемостта на Общините в усвояване на проекти по Европейски програми.