Ново дарение за музея
Ново дарение за музея / netinfo

Експозиционната част на новия Исторически музей на Стара Загора вече работи с посетители. Желание да посетят музея са изразили ученици от Първо основно училище.

 

Музеят ще работи от вторник до събота, а ще почива в неделя и понеделник. До 12 часа днес около 70 човека са посетили Храма на историята. Входът за деца до 7 години е безплатен, а над 7 години децата заплащат 1 лев. Пенсионерите, които искат да посетят музея трябва да заплатят 2 лева, а възрастните – 5 лева. Предвидени са и отстъпки за семейства и групи над 10 човека.

Утре Регионалният исторически музей ще получи дарение от сдружението с нестопанска цел "Приятели на Старозагорския исторически музей".
Основна част от дарението са 29 броя ценни документи, принадлежали на старозагорската фамилия Азманови. Фамилията се е занимавала с производство на син камък, притежавала е химична фабрика и металургичен завод в края на 19 и началото на 20 век, каза за Дарик Ангел Динев, завеждащ отдел "Нова история".

 

Всички тези документи са ценен принос за фонд "Нова история" на Регионален исторически музей - Стара Загора. Дарението ще бъде представено от историка Ангел Динев.