Появиха се нови разкрития по случая с баща, който катастрофира пиян с двете си деца, научи NOVA. При инцидента в Старозагорско почина 7-годишно момиченце, а 9-годишният му брат е в болница, в тежко състояние.

Стана ясно, че мъжът подкарал семейния автомобил след скандал с майката на децата.

Бащата взима две от трите им деца и тръгва по посока вилни зони извън село Хрищени, където семейството му има къща. Състоянието на пострадалия мъж, който е професионален шофьор, остава тежко и непроменено, съобщават от болницата в Стара Загора. Техническа експертиза трябва да покаже с каква скорост се е движил автомобилът преди тежката катастрофа.

Колата чупи 30-сантиметрова железобетонна ограда. Именно този сблъсък е фатален за момиченцето. 

"Взета му е кръв за химическа експертиза, но така или иначе той е употребил значително количество алкохол - 1,42 промила. Нелепото в случая е, че водачът е превозвал с автомобила около полунощ двете си непълнолетни деца - едното е 7-годишно момиченце, което за нещастие е починало. То е изпаднало при удара на автомобила в циментова ограда. Другото дете на водача - 9-годишното момче, се е вклинило между седалките и е с множество фрактури и с политравми, травма на гърдите, травма на главата", заяви Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора. 

Пътни експерти са категорични, че децата не са били обезопасени, щом се е стигнало до изхвърчане от колата. 
NOVA