Александра Хаджихристова е 53-та Царица Роза на Казанлък.

Изборът се проведе на живо, след като миналата година за първи път бе проведен онлайн и на необичайно място- в залите на художествената галерия и музей на Казанлък.

17 момичета, абитуриентки от казанлъшки училища, се бориха за титлата, припомнят от NOVA. Посланици от четири държави, с побратимени на Казанлък градове, бяха тазгодишното жури.

Кандидатките за короната на „Царица Роза 2021“ в Казанлък (СНИМКИ)

Да участва в конкурса смелост на Александра дали нейните родители, а тя признава, че е скромна и взискателна.

Царица Роза 2021 споделя още, че би искала хората да се насладят на Празника на розата и той да се превърне в уникален след дългата пандемия. Предстои тържествената церемония по коронясването ѝ, а тя ще води и тазгодишното празнично шествие в централната част на града, събиращо туристи от България и света.

17. Александра Радославова Хаджихристова
Празник на розата

Александра коментира и появилите се твърдения в мрежата, че изборът й е нагласен така: „Хейтът го има навсякъде. Моето семейство обаче е съвсем обикновено - майка ми работи в детска градина, а баща ми е международен шофьор. Нямаме такива възможности, за да си платим конкурса. Просто намериха естествената красота. Радвам се и съм удовлетворена, че я откриха точно в мен”

Първата „Царица Роза” е избрана през далечната 1960-а година. С малки прекъсвания изборът се провежда до ден днешен.
 
NOVA