Александра Хаджихристова стана 53-та носителка на престижната титла "Царица Роза 2021" в Казанлък. Първа подгласничка е Тиара Братованова, а за втора безкористното чуждестранно жури избра Ивона Габарова.
 
Кандидатките за короната на „Царица Роза 2021“ в Казанлък (СНИМКИ)

Александра завършва Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм. Тя е зодия Риби. Във визитката се определи като добронамерена и позитивна личност. Мечтател, който не губи връзка с реалността, а целенасочено следва и сбъдва мечтите си. Сигурна е, че Казанлък ще остане градът на младостта.

Община Казанлък

Пред публиката тя рецитира „Да съм слънчево момиче“ на Петя Дубарова. Двете подгласнички Тиара Братованова и Ивона Габарова са възпитанички на Профилирана природо-математическа гимназия "Никола Обрешков". Тиара е зодия Везни, а Ивона - Дева.

Община Казанлък


Най-красивите сред красивите абитуриентки на Випуск 2021-ва посочиха представители на посолства на побратимени градове на Казанлък под председателството на посланика на Япония у нас Негово Превъзходителство Нарахира Хироши - посланикът на Алжир у нас Нейно Превъзходителство Латифа Беназза, първият съветник на посланика на Франция в България Жил Курежльонг, аташето по протоколните въпроси в Посолството на Русия в България Надежда Варабьова.

21 казанлъчанки ще се състезават за Царица Роза

Всички те дадоха своето съгласие да станат част от безпристрастното жури и признаха, че задачата е била трудна. Кметът на Казанлък Галина Стоянова сподели радостта си от възможността Празникът на розата тази година да може да започне на живо.

Община Казанлък

„Поставяме началото на 118-тите Празници на розата в Казанлък. Измина година на трудности, болки, страдания. Нека празникът тази година бъде пречистването, с което да донесем радост и надежда за живот! А животът кипи в младостта.

Това е Казанлък!“, заяви Галина Стоянова. Тя благодари за смелостта на всички участнички в красивата надпревара и пожела: „Човек винаги трябва да търси успеха и победата!“.

Община Казанлък


Японският посланик Негово Превъзходителство Нарахира Хироши подари символичен билет за Страната на изгряващото слънце на Царица Роза 2021 Александра Хаджихристова.
 
В артистичната атмосфера на залите на Исторически музей „Искра“ и Художествена галерия-Казанлък гостите бяха единодушни, че всички момичета, участвали в конкурса са достойни за престижната титла.

Община Казанлък

Конкурс-спектакъла на младостта, надеждата и бъдещето уважиха Негово Високопреосвещенство Старозагорски Митрополит Киприян, Областният управител на област Стара Загора Гергана Микова, председателят на Общински съвет Казанлък Николай Златанов, Почетният гражданин на Казанлък Николай Ибушев, "Царица Роза 2020" - Мария Петрова, първата избрана онлайн, близки и приятели на конкурентките за короната.

Община Казанлък


Конкурс-спектакълът „Балът на розата“ премина в три кръга, обогатени с откъси от постановката на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ „Мистериите на траките“. Младите момичета дефилираха в спортно-елегантен стил, тракийски облекла и официални вечерни рокли.

Казанлък избира „Царица Роза 2021“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Всяко от момичетата даде възможност на публиката да я опознае по-добре чрез рецитация на любими български автор и стихотворение, което добави поетични нотки във вечерта.

Усмивки предизвикаха и песните на Надежда Александрова, която с изявите си в един от най-големите телевизионни формати у нас за млади таланти развълнува казанлъчани.

Община Казанлък


С избора на "Царица Роза 2021" 118-те Празници на розата в Казанлък започват. Празничната атмосфера ще краси Казанлък в рамките на следващия месец до кулминационните дни на Фестивал на розата 2021 в началото на юни.

Официалната церемония по коронясването на "Царица Роза 2021", когато тя ще получи короната от "Царица Роза 2020" ще се състои на 4 юни, от 20:30 часа на площад „Севтополис“.

Община Казанлък


Емоциите в Казанлък ни напомнят за топлината на човешкото живо общуване, за споделените емоции и усмивки, дадоха ни нови надежди, че красотата ще спаси света.