/ IStock
По искане на Районна прокуратура-Казанлък, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо непълнолетно момче заради грабеж.

На 3 декември в Казанлък, около 19.45 часа, пострадалата 58-годишна жена излязла магазин  и се насочила към дома си. Тя вървяла по улицата, а в ръката си държала найлонова чанта. 16-годишният младеж я издърпал рязко, отнел вещите и избягал. В чантата имало мобилен телефон, портмоне, дебитна карта, карта за столово  хранене и сума в размер на 20 лв- всичко на обща стойност 570 лева.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е експертиза и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Младежът е бил осъждан два пъти за кражби. По една от присъдите е изтърпял наказание от 6 месеца „лишаване от свобода“.  Съдът уважи искането на

Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му.

Определението на Районен съд-Казанлък не е влязло в законна сила.