Наши деца с награда от международен конкурс
Наши деца с награда от международен конкурс / DarikNews.bg, Невена Божкилова

Наградените деца в конкурса "We are energy" на италианската енергийна компания Enel се събраха в Стара Загора, за да отпразнуват успеха.

Десет момчета и момичета се наредиха сред победителите в шестото поредно издание на конкурса. Децата са на възраст от 8 до 17 години. Седем от победителите са от Стара Загора, двама от Гълъбово и един от Симеоновград. Децата бяха наградени лично от председателя на съвета на директорите на Enel - Пиеро Нюди, в Рим.

В състезанието имаха възможност да участват децата на служителите на Enel от петнайсетте различни държави, в които компанията работи.

Наши деца с награда от международен конкурс
netinfo
Тазгодишното издание на конкурса бе на тема „Планетата зове към действие". От България първоначално за участие са се регистрирали 39 деца, от които 31 са изпратили своите проекти за опазване и подобряване на околната среда. От общо 3 400 младежи, които са се включили в състезанието, бяха наградени 111 деца. Сред тях и десет деца от Старозагорско. Те прекараха две седмици в летен лагер Castagneto Carducci край Ливорно в Италия. Там те участваха в заснемането на видео клипове на екологична тема.

10-годишната Десислава Вълева е участвала в конкурса с две стихотворения и рисунка на екотема. „Ако замърсяваме природата, един ден няма да има нито къде да отидем на пикник, нито ще можем да ловим риба, ако замърсяваме водите. Много е важно да изхвърляме отпадъците на определените за това места", съветва Деси.

Мария Дивина е най-малката представителка от България, която е останала силно впечатлена от наклонената кула в Пиза.