Наградиха участници от конкурса в подкрепа на деца аутисти в Стара Загора
Наградиха участници от конкурса в подкрепа на деца аутисти в Стара Загора / община Стара Загора

Днес в Община Стара Загора бяха наградени 15 деца от 5 детски градини, участвали в конкурса "Аз, ти, ние- Заедно", организиран от Гражданско сдружение „Алтернатива 55". Събитието е в рамките на информационната кампания "2-ри април - Световен ден за информираност за аутизма", съобщи Анастасия Василева от Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Алтернатива".

Гласуването за 67-те рисунки на децата от детските заведения в Стара Загора се осъществи онлайн на страницата на центъра във Фейсбук. Творбите на малчуганите от целодневни детски градини с номера 8, 17, 24, 25 и 34 бяха оценени и от специално жури.

Наградените получиха дипломи и пособия за рисуване на заключителното събитие във фоайето на Община Стара Загора, с участието на директори на детските заведения и родители. От името на общината участниците приветства д-р Антония Тодорова, нач. отдел „Здравеопазване и социални дейности".

На 30 март 2016 г. в Община Стара Загора се проведе практическа конференция, в партньорство с Национален алианс за социална отговорност и "Алтернатива55". Участваха над 40 представители на 8 общини в страната, предоставящи алтернативни социални услуги за деца с генерализирани разстройства в развитието.