Над 20 от Раднево напускат доброволно ГЕРБ, пишат до Борисов
Над 20 от Раднево напускат доброволно ГЕРБ, пишат до Борисов / DarikNews.bg

26 души от община Раднево, които доброволно напускат ГЕРБ, ще изпратят открито писмо до премиера Бойко Борисов, Изпълнителната комисия на партията и областното ръководство.

Над 20 от Раднево напускат доброволно ГЕРБ, пишат до Борисов
netinfo

Бившите радневски гербаджии се жалват от „последните безобразия в общинската организация на партията". Мотивите обобщи Димитър Димитров, който през октомври миналата година е изключен от ГЕРБ. „ В Раднево се приемат хора, които са угодни на ръководството, както и такива, които са с неморално поведение и обременено съдебно минало. Налице е капсуловане на партията, затворена е за прием на нови членове, особено ако те са образовани". Димитров твърди, че е изключен от партията с протокол, без да е е било провеждано общо събрани и без да е имало утвърдено легитимно ръководство на партията.

Написаното в писмото са откровени лъжи и обвинения, контрира общинският ръководител на ГЕРБ в Раднево д-р Румен Йовчев. „Писмото е подписано от петима души, които изобщо не са членове на ГЕРБ. Твърди се, че не се приемат високообразовани хора, а около 47 души от 140 наши членове са с висше образование. Освен Димитров никой не е предлаган и не е изключван от партията. Никога не са се приемали членове, които са с неморални прояви в обществото или имат нечисто съдебно минало. Всеки един от нас работи честно и без користни цели".

Димитър Димитров е изключен от ГЕРБ поради „уронване престижа на партията и поведение, което е несъвместимо с ценностите и целите на пратията". До момента в Старозагорска област има още един случай на изключен от ПП ГЕРБ.