балет
балет / netinfo
След фурора, който предизвика по коледно-новогодишните празници сред  деца и възрастни, спектакълът на балета „Снежанка и седемте джуджета“ по музика на Александър Йосифов и хореография на Силвия Томова отново ще бъде представен на сцената на Държавна опера-Стара Загора на 23 януари от 11.00 и от 19.00 часа.
 
За първи път в ролите на Снежанка и Принца ще танцуват Нанако Имаи и Салваторе Лаудани, в ролята на Кралицата – Харука Суга, а в ролята на Вещицата – Кремена Костова. Участват още Александър Желев, Станко Танев, Ивайло Янев, Франческо Бориело, Стефан Топалов, Ивелин Христакиев, Радост Младенова, Пенка Димитрова, Юлиана Коева и др.

Очаквайте на 28 февруари – премиерата на балета „Фантастичното дюкянче“ от Росини/Респиги. Италиански екип ще постави приказния балет: хореографията е на Алба Бонанди – легендарна фигура в италианския балет, сценографията и костюмите са на неповторимия майстор-художник Салваторе Русо.
Балетната 2018 година започна още на 2 януари, когато за първи път Държавна опера-Стара Загора бе домакин на Зимната танцова академия, в която се включиха 36 деца и младежи на възраст от 9 до 18 години.