Младежи от Казанлък събраха 671 лева от благотворителна  кампания
Младежи от Казанлък събраха 671 лева от благотворителна кампания / Община Казанлък

671 лева събраха младежи за лечението на Пламен Начев от благотворителната кампания за 1 март. Сумата беше връчена днес от представители на Младежкия общински съвет в Казанлък, с председател Христо Христов. Заедно с тях беше и доброволката Александра от Полша, която работи към СНЦ "Младежки център за развитие - Взаимопомощ".

Младежите собственоръчно изработиха мартеници, които продаваха от 25 февруари до 1 март в подкрепа на 21-годишния казанлъчанин Пламен Начев. Той има нужда от операция на гръбначния стълб за поставяне на импланти на прешлените. Семейството на Пламен е социалнослабо и няма възможност да осигури средства за лечението. Община Казанлък също подкрепи инициативата.

Младите хора споделиха, че много хора от града на розите са откликнали на инициативата и са се включили в благотворителната кампания. Инициативите в помощ на Пламен ще продължат.

Пламен Начев благодари за жеста и сподели, че вече има постъпили средства в банковата сметка, открита за неговото лечение. Общата сума, която му е необходима за операцията е 18 000 лв. Хора откликват на призива за подкрепа и по други начини - например бащата на ученик от Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт е осигурил дървени изрезки за огрев на семейството му.

Пламен Красимиров Начев има открита сметка в ЦКБ - клон Казанлък, която е:

IBAN: BG44CECB 9790 10B7 8163 00

ЦКБ - клон КАЗАНЛЪК

Телефон за контакти с Пламен Начев: 0885462022