/ БГНЕС
Един човек е загинал, а друг е обгорен след възникнал инцидент на територията на “Арсенал“ Казанлък, станал около 10,20 часа тази сутрин, в помещение на цех 130 на завод 3.
 

инцидент в завода Арсенал Казанлък
БГНЕС


Загиналият е млад мъж на 27 години от село Шаново, на работа в "Арсенал" от две години, а пострадалият мъж със стаж от 10 години във фирмата. Обгорелият работник е на 45 години от Казанлък. В момента се транспортира в болница в Стара Загора, след което най-вероятно ще бъде откаран в Клиниката по изгаряния в Пловдив.
 

инцидент в завода Арсенал Казанлък
БГНЕС


Все още няма информация за причината, при която е възникнал инцидента, на място са оперативни групи на фирмата, полицията и специализираните органи. По предварителна информация е възникнало запалване по време на работа.
 

инцидент в завода Арсенал Казанлък
БГНЕС


При инцидента няма други пострадали, останалите работници са изведени от помещението, в което има нанесени материални щети.

С преносима апаратура за аварийни ситуации ще се извърши измерване на замърсителите на атмосферния въздух в 3 точки извън границите на площадката на „Арсенал” за оценка влиянието на възникналата ситуация върху качеството на въздуха на най-близката жилищна зона, информират от РИОСВ-Стара Загора