церемония
церемония / netinfo
Състезателят на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ по висок скок Мирела Демирева беше определена за Лекоатлет на 2017 година на клуба. Най-високото постижение през годината на Демирева е 7-мото място на Световното първенство по лека атлетика в Лондон това лято, както и 1-во място на висок скок на Международния турнир „Самарско знаме“ плюс сребърен медал от Балканските игри. Мирела Демирева не успя да присъства лично на церемонията по награждаването в Парк-Хотел „Стара Загора“, но благодари с видеопоздрав от Испания, където в момента е на тренировъчен лагер.

Клубът отличи още 9 свои състезатели, които заедно с Демирева оформиха символичния „отбор“ на 10-те най-добри лекоатлети на СКЛА „Берое“ за 2017 година. Това са спринтьорът Денис Димитров с 5 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал от национални и международни състезания, Иван Попов с 1 златен, 3 сребърни и 4 бронзови медала, Диляна Йоргачкова с 1 златен, 2 сребърни и 2 бронзови медала, Милен Пасков с 1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови медала, Елеонора Драгиева – висок скок, с 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов медал, Велин Коваленко с 2 сребърни медала от националния шампионат, Стефан Стефанов с 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзови медала, Марк Славов – хвърляне на копие, със сребърен медал от международния турнир „Самарско знаме“, и щафетата на клуба в лицето на Живодар Костов, Александър Стайков, Алекс Йорданов и Живко Георгиев, които спечелиха златния медал на 4х400 м. от Националния шампионат по лека атлетика. Изброените 10 лекоатлети имат и други добри постижения през годината с класирания от 4 до 10-то място. Отличието „Треньор на 2017 г.“ получи София Събева.

Спортистите бяха наградени с купи, връчени от зам.-кмета на Стара Загора Красимира Чахова и бяха поздравени от члена на УС на клуба Емилия Драгиева.